Sök
Stäng denna sökruta.

Klartecken för fas 2 i Fojos Etiopien-program

Åsa V Andersson, biståndsråd på den svenska ambassaden i Etiopien och Fojos projektledare Carl-Magnus Höglund signerade i veckan avtalet för fas 2 av Fojos Etiopien-program.

Sedan 2018 har Fojo stöttat journalister, mediehus och -organisationer i Etiopien under programmet ”Media reform in a time of change: Promoting journalism and democracy”. Nu kliver vi in i fas 2 av vår verksamhet i Etiopien med nya förutsättningar och nya målsättningar.

Fas 2 sträcker sig från 2024 till och med 2027 och har en total budget om 28 miljoner kronor – helt finansierat av Sida.

– Vi är glada över att Fojo kommer att kunna fortsätta att stödja oberoende journalistik som bidrar till ett demokratiskt, hållbart och inkluderande samhälle. Det nya programmet kommer att ha en bred sektorsinriktning och inkludera stöd till journalistutbildning, oberoende medier, lokala radiostationer, pressfrihet, journalisters säkerhet, jämställdhet mellan könen i och genom nyheterna och media som möjliggör inkludering och ungdomsengagemang, säger Fojos projektledare Carl-Magnus Höglund i samband med att avtalet signerades på den svenska ambassaden i Addis Abeba.

FAKTA
  • Programmet har fem huvudsakliga fokusområden: utbildning, professionalism, inkludering, pressfrihet och säkerhet för journalister samt partnerkapacitet.
  • Programmet startar nu och pågår till 31 december 2027.
  • Budgeten är på totalt 28 miljoner kronor och finansieras av Sida.
  • Projektledare är Carl-Magnus Höglund, samordnare är Johanna Ejderstedt och Elham Ali Mehammed och Solomon Goshu är projektrådgivare.
Mer läsning

Klart!

Du kommer att få våra nyhetsbrev i din inkorg. Du kan när som helst säga upp din prenumeration genom att klicka på länken längst ner i senaste nyhetsbrevet.