Sök

Ny Kollega

En utbildning för dig som studerat och/eller har arbetslivserfarenhet som journalist utanför Sverige och vill jobba inom svensk media.

Vill du jobba som journalist i Sverige?

Ny Kollega är en utbildning för dig som studerat och/eller har arbetslivserfarenhet som journalist utanför Sverige och vill jobba inom svensk media. Du får kunskap om svensk journalistik med möjlighet till praktik på SVT, Bonnier News och Schibsted. Programmet inklusive praktik pågår under tio månader med start 6:e december.
Samarrangörer:

Det här är Ny Kollega

Utbildningen består av digitala föreläsningar som ges kvällstid på svenska med tre fysiska träffar i Stockholm och Kalmar. Under utbildningen får du bland annat lära dig mer om det svenska medielandskapet och hur det är att arbeta som journalist i Sverige. Du får fördjupad kunskap om exempelvis offentlighetsprincipen, etikfrågor, källkritik och faktakoll samt stöd i språkutveckling.

De olika kursmomenten och föreläsningarna hålls på svenska av branschkollegor med lång och bred erfarenhet inom journalistik.

Utbildningen är kostnadsfri.

Vid genomförd och godkänd utbildning har du mycket goda chanser till en avlönad praktikplats, på heltid, under hösten 2024. Denna genomförs på någon av SVT:s, Bonnier News och Schibsted Sveriges lokala redaktioner exempelvis Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Expressen/Lifestyle, DI-gruppen, Omni, Aftonbladet och Svenska Dagbladet.

Kvalifikationer:

  • Journalistutbildning och/eller arbetslivserfarenhet som journalist utanför Sverige.
  • Grundläggande språkkunskaper i svenska.

Vi förutsätter att du har en god allmänbildning och ett stort samhällsintresse. Det är viktigt att du har ett eget driv och i en framtid vill vara med och utveckla den svenska journalistiken.

Klart!

Du kommer att få våra nyhetsbrev i din inkorg. Du kan när som helst säga upp din prenumeration genom att klicka på länken längst ner i senaste nyhetsbrevet.