Sök
Stäng denna sökruta.

Detta är Fojo

Vi stärker journalistiken för en mer demokratisk och hållbar värld
Medieinstitutet Fojo grundades 1972 och är en ledande kraft i att stärka och utveckla journalistik och medier i Sverige, bland annat genom att erbjuda yrkesverksamma journalister fortbildning. Sedan början av 1990-talet har Fojo även varit verksamt globalt med huvudfokus på Östeuropa, Västra Balkan, Afrika söder om Sahara, Sydamerika och Asien.

Fojo är en del av Linnéuniversitetet i Småland men har även starka band till mediebranschen och bland yrkesverksamma journalister. Därför fungerar Fojo som en viktig länk mellan teoretisk expertis och praktisk industriell praxis.

Våra samarbeten bygger på partnerskap och involverar akademiska institutioner, medieindustrin och civilsamhället. Genom starka lokala och regionala partnerskap kan vi bibehålla relevans och ägandeskap i de lokala sammanhang där vi är verksamma. Vi strävar efter att utrusta journalister för att möta de dynamiska utmaningarna i en ständigt föränderlig mediebransch.

Strategi

Våra metoder och mål

Partner

Finansiärer och samarbeten

Påverkan

Vilken effekt har våra projekt

Ordlista

Så definierar vi olika begrepp

Klart!

Du kommer att få våra nyhetsbrev i din inkorg. Du kan när som helst säga upp din prenumeration genom att klicka på länken längst ner i senaste nyhetsbrevet.