Justin fick jobb via Ny kollega

Hem/Nyheter/Justin fick jobb via Ny kollega

FAKTARUTA:
Namn: Justin Yarga,
Från: Burkina Faso
Tidigare arbetslivserfarenhet: Sju år från
Le Monde Afrique, nättidningen Burkina24 och
som mediakonsult. Flyttade till Sverige 2018.
Bor nu: I Malmö. Tidigare i Göteborg där Justin läste
grävande journalistik vid Göteborgs universitet.
Med vem: Bor själv men har flickvän i Göteborg.

Journalisten Justin Yarga, en av deltagarna i journalistprogrammet Ny Kollega, arbetade tidigare på bland annat Le Monde Afrique i Burkina Faso. I sommar har han fått jobb som journalist på Sydsvenskan.

Grattis, så roligt att du fått jobb på Sydsvenskan. Hur känns det?
– Tack, det känns jättebra! Just nu gör jag praktik på Sydsvenskan, som en del av Ny Kollega, men när min praktik tar slut sista juli kommer jag börja jobba som sommarvikarie istället. Jag kommer fortsätta att arbeta med lokala nyheter på Malmöredaktionen. Jag har varit på Malmöredaktionen under hela min praktik för att få möjlighet att fördjupa mig i arbetet här.

Vad kommer du få göra på jobbet?
– Jag kommer få göra det som behövs på redaktionen. Vi pratar en del om att göra fler uppföljningar av artiklar som vi har skrivit, så det kommer jag försöka arbeta lite extra med. Eftersom jag är väldigt intresserad av livsmedel och jordbruk skulle jag vilja titta lite närmare på matsvinn, ett ämne som jag samlat material om under en tid.

Tror du att det var något särskilt som bidrog till att du fick sommarjobbet?
– Bra fråga! Jag är väldigt intresserad och har visat det så mycket jag kan. Jag berättade för mina chefer att jag trivs här och att jag verkligen vill jobba inom media i Sverige och att jag är på jakt efter möjligheter. De erbjöd mig sen ett jobb. Det handlar ju om ifall de tycker att jag kan bidra eller inte. De har märkt att jag utvecklas mycket och de tycker att jag gör ett bra jobb nu under praktiken. Men, utan Ny Kollega hade jag aldrig fått den här möjligheten!