Sök
Kursledare på Fojo

Folke Rydén

Under ett 20-tal år uppmärksammade Folke Rydén enbart utsatta miljöer och kulturer långt borta i fjärran länder. Sedan tio år har han även valt att fokusera på vår egen närmiljö.

Folke är nämligen övertygad: först när vi har löst akuta miljöproblem här hemma kan vi med trovärdighet kräva kraftfulla åtgärder globalt.

Hans ambition är att få människor att bry sig. Att upptäcka och beröras. Påverkas och påverka. Vi vill att våra barn och barnbarn ska få njuta av ett friskare hav.

Att inte bry sig innebär även det ett avgörande ställningstagande. Och utan upplysning och kunskap riskerar vi att fatta oinformerade och farliga beslut.

Folke Rydén vill att kommande generationer ska bli stolta över vad vi som lever runt havet idag förhoppningsvis lyckas åstadkomma: Början till slutet på utfiskning, bottendöd, algblomning och miljöförstöring. Avstampet till en ökad medvetenhet, ett friskare hav och en sundare miljö.

”God journalistik är ett fantastiskt verktyg för att nå det målet.”

Fler kursledare på Fojo…

Klart!

Du kommer att få våra nyhetsbrev i din inkorg. Du kan när som helst säga upp din prenumeration genom att klicka på länken längst ner i senaste nyhetsbrevet.