Sök

Verifiera mera! Så blir du en professionell fact-checker

Verifiera mera! Så blir du en professionell fact-checker

Ort
Kalmar
Datum
2024-09-03
 – 2024-09-05
Sista dag för anmälan
2024-05-20
Kursledare
Andreas Önnerfors
Jonathan Lundberg
Christian Haag

Välkommen till kursen “Verifiera mera! Så blir du en professionell fact-checker”. Denna intensiva tredagarskurs i internatformat ger dig verktygen och metoderna för att bli en skicklig faktakontrollant i den digitala eran. Du kommer att lära dig att navigera genom desinformation och otillbörlig informationspåverkan i din yrkesroll som journalist eller redaktör. Fojo står för resa, övernattning och uppehälle under kursen.

Kursen är uppdelad i två spår. Det första spåret fokuserar på att utrusta dig med de mest användbara verktygen för verifikation av digitalt innehåll, inklusive tekniker för OSINT, bild-, film- och ljudverifiering, geo- och kronolokalisering, övervakning av sociala medier, avancerade textanalysmetoder och mycket mer.

Det andra spåret inleds med en genomgång av internationella standarder för factchecking och fortsätter med praktiska övningar där du får skriva din egen fact-check under handledning.

Efter kursen kommer du att kunna utföra enklare factchecks enligt internationellt etablerade principer och tillämpa digitala researchmetoder. Dessutom kommer du att ha en djupare förståelse för sambandet mellan desinformation, hat och hot i den journalistiska arbetsmiljön.

Anmäl dig idag och ta steget mot att bli en professionell fact-checker!

Kursen ges på uppdrag av Myndigheten för psykologiskt försvar.

Bra att veta
  • Kursen är kostnadsfri.
  • Kursen är kostnadsfri.

Klart!

Du kommer att få våra nyhetsbrev i din inkorg. Du kan när som helst säga upp din prenumeration genom att klicka på länken längst ner i senaste nyhetsbrevet.