Sök

Utveckla din bildjournalistik

Utveckla din bildjournalistik

Ort
Online
Datum
2024-08-29
 – 2024-12-12
Sista dag för anmälan
Kursledare
Göran Segeholm

Ta en extra koll i almanackan innan du söker så att du kan vara med vid samtliga kurstillfällen: 29/8, 19/9, 10/10, 31/10, 21/11, 12/12 2024.

Det här är en distanskurs som vänder sig till dig som är journalist och fotograferar regelbundet i arbetet. Vi tycker att den är särskilt lämpad för dig som både skriver och fotograferar, men renodlade fotografer är också välkomna att delta.

Formatet är enkelt: Du arbetar på som vanligt. Var tredje vecka skickar du och dina kurskamrater in var sitt jobb ni gjort sedan sist, och så utgår vi från det. Vad var visionen? Vilken var metoden? Hur blev resultatet?

Träffarna bygger till största delen på återkoppling och de diskussioner och resonemang som uppstår kring detta. I samband med detta tar din lärare upp teoretiska modeller som rör bildbedömning och visuell kommunikation.

Du behöver inga förkunskaper för att gå kursen, bara erfarenhet av att arbeta praktiskt med bildjournalistik. Om du tidigare gått Göran Segeholms kurser ”Fånga bilden” eller ”Bildjournalistik” på Fojo i Kalmar så kommer du att ha nytta av det du fick med dig därifrån.

Träffarna sker digitalt med tre veckors mellanrum och lärandet bygger på dialog så är det av vikt att du kan vara med vid alla träffarna.

Kursen är hållbarhetsmärkt

Denna kurs är hållbarhetsmärkt, vilket innebär att kursens mål och innehåll behandlar perspektiv på hållbar utveckling med utgångspunkt i ett eller flera mål i Agenda 2030. Delar av kursuppgifter och kursmoment kopplar till Agenda 2030 och ger goda förutsättningar att, utifrån ett hållbarhetsperspektiv, problematisera och kritiskt reflektera kring ämne och profession.  Denna kurs behandlar främst mål 5, 10 och 16 i Agenda 2030.

Bra att veta
  • Ta en extra koll i almanackan innan du söker så att du kan vara med vid samtliga kurstillfällen:
    29/8, 19/9, 10/10, 31/10, 21/11, 12/12 2024
  • Tider: 9-12
  • Kursen är kostnadsfri.
  • Kursen är kostnadsfri.

Klart!

Du kommer att få våra nyhetsbrev i din inkorg. Du kan när som helst säga upp din prenumeration genom att klicka på länken längst ner i senaste nyhetsbrevet.