Sök
Stäng denna sökruta.

Så arbetar EU med brottsbekämpningen – studieresa.

Så arbetar EU med brottsbekämpningen – studieresa.

Ort
Haag och Luxemburg
Datum
2024-11-04
 – 2024-11-06
Sista dag för anmälan
2024-09-04
Kursledare
Ylva Nilsson

Kursdatum: 4-6/11 2024 samt uppföljningsdag på Zoom den 27/11.

Det är välbekant numera att den aggressiva gängbrottslighet som blivit så utbredd i svenska städer, har förgreningar och ibland upphov i andra delar av världen.

Vi besöker nederländska Haag och träffar både poliserna på Europol för att höra hur de arbetar med denna växande gängkriminalitet och åklagarna på Eurojust som arbetar tätt med polisen vid tillslag och med brottsutredningar.
Via Bryssel reser vi till Luxemburg där EUs bedrägeribekämpande åklagare i EPPO arbetar – en myndighet som Sverige håller på att ansluta sig till.

Kursen kommer att visa och diskutera hur kriminaliteten i Europa ser ut – är det bara Sverige som drabbas av skjutningar?
Vidare ser vi hur brottsbekämpande myndigheters europeiska samarbete över gränser bidrar till svensk brottsbekämpning.
Vi avrundar med en uppföljningsdag där vi möter svensk polis för att höra hur de ser på intresset av att bekämpa brott gemensamt.
Krav: Du som söker kursen behöver ha erfarenhet från att rapportera om kriminalitet.
Viktig information:
Kurs och resa är kostnadsfria, deltagare står själva för alla måltider förutom frukost och en gemensam middag som ingår.
Resan äger rum mellan den 4-6 november
Måndag 4/11 tidigt flyg från Arlanda till Amsterdam (om du ej bor i stockholmsområdet kan det behövas en övernattning på Arlanda som Fojo står för) transfer till Haag och Antwerpen för övernattning.
Tisdag 5/11 Transfer till Luxemburg
Onsdag 6/11 kväll flyger vi tillbaka till Arlanda från Luxemburg (sen landning så ev. övernattning kan behövas innan hemfärd för dig som bor utanför stockholmsområdet, Fojo står för den natten).
Sista sökdag  4/9
Resebyrån rekommenderar alltid att resa med pass. Du måste alltså ha ett giltigt pass när du söker eftersom ansökningsperioden är kort och besked kommer snabbt. Men man ska kunna resa med nationellt ID kort inom EU”.
Kurs och resa är kostnadsfria, deltagare står själva för alla måltider förutom frukost och en gemensam middag som ingår.
Resan äger rum mellan den 4-6 november. En digital uppföljningsdag 27/11 ingår också.

Klart!

Du kommer att få våra nyhetsbrev i din inkorg. Du kan när som helst säga upp din prenumeration genom att klicka på länken längst ner i senaste nyhetsbrevet.