Sök

Den stora berättelsen

Den stora berättelsen

Ort
Kalmar
Datum
2024-01-29
 – 2024-02-02
Sista dag för anmälan
2023-11-23
Kursledare
Anna Bergenström
Anders Behrmann

Fler och fler redaktioner gör granskningar, gräv och fördjupande reportage eller personporträtt. Hur får man fram berättelsen så att den når ut i alla kanaler och blir ordentligt läst?  

Det här är inte en teknikkurs, inte en skrivkurs och inte en grävkurs utan en kurs som fokuserar på själva processen från idé till presentation. 

Vi kommer att jobba med den självklara frågan “vad är grejen?” för det är ju ändå storyn som avgör om vi ska kunna nå fram. Till det funderar vi på vad som gör en berättelse stark. Vilka bitar är viktiga att ha med? Vilka bilder? Grafik? Rörligt? Ljud? Ett jättebra jobb kan bli tråkigt och svårtillgängligt om man inte planerar presentationen.  

Under veckan på Fojo får du ta del av många goda exempel, prova tekniker, möta inspirerande föreläsare och tillsammans med kurskamrater och kursledare utveckla din egen jobbidé. 

Målet är att du ska ha med dig en stor portion inspiration, nya kunskaper, en egen checklista och ett färdigplanerat jobb när du lämnar Kalmar. 

  • Kurs och resa är kostnadsfria. 
  • Mer information om hur du bokar kommer vid ett eventuellt antagningsbesked.

Klart!

Du kommer att få våra nyhetsbrev i din inkorg. Du kan när som helst säga upp din prenumeration genom att klicka på länken längst ner i senaste nyhetsbrevet.