Sök

Avancerad AI för vanliga journalister

Avancerad AI för vanliga journalister

Ort
Kalmar
Datum
2024-03-11
 – 2024-03-15
Sista dag för anmälan
2024-02-12
Kursledare
Lasse Edfast

Ingen har missat att det skett en AI-revolution det senaste året och utvecklingen ser inte ut att slå av på farten. Utan rätt kunskaper riskerar dock vi journalister att hamna i knät på de stora tech-revolutionärerna och samtidigt gå miste om många av möjligheterna med de stora språkmodellerna. På den här kursen får du lära dig hur du kommer från ChatGPT och kopiera-klistra-in, och istället kan använda öppna modeller på ett både fritt och storskaligt sätt. 

Inledningsvis kommer du att få lära dig de grundläggande Python-färdigheterna som behövs för att använda öppna AI-modeller. Inga förkunskaper i programmering krävs, men det kommer att vara en intensiv inlärningskurva som kräver både beslutsamhet och mycket kaffe. 

När vi väl har Python på plats så börjar det roliga. Som en del av kursen kommer vi att bygga en bot som istället för att säga lite vad som helst – eller ”hallucinera”, som vi lärt oss att ChatGPT gör – hämtar fakta från en databas du skapat, eller från hemsidor du anger.  

Efter kursen har du med dig ett verktyg du kan börja använda nästa arbetsdag, större förståelse för vad AI-modeller är och vad de kan användas till, och grundläggande kunskaper i Python, det språk som AI pratar. 

Observera att även om denna kurs inte kräver några faktiska förkunskaper så kommer den kräva stort engagemang och vilja att lära sig mycket nytt.  

  • Kurs och resa är kostnadsfria.
  • Mer information om hur du bokar kommer vid ett eventuellt antagningsbesked.

Klart!

Du kommer att få våra nyhetsbrev i din inkorg. Du kan när som helst säga upp din prenumeration genom att klicka på länken längst ner i senaste nyhetsbrevet.