Sök

CHARM

Skydd för mänskliga rättigheter och mediefrihet i Afrika söder om Sahara

Personal
Anki Wood

Regionansvarig Afrika

Jean Mujati

Projektledare CHARM

Johanna Ejderstedt

Samordnare Kenya, CHARM, Etiopien och Zimbabwe

Partners
Hållbara utvecklings­mål som projektet fokuserar på:
Teman
Finansiärer

Afrika söder om Sahara rymmer några av världens mest begränsade civilsamhällen, där människor möter många hinder när det kommer till att organisera sig eller utöva sina mänskliga rättigheter. Regionen har flera auktoritära ledare som genomför en rad av juridiska och praktiska hinder som märkbart försvårar ett fullständigt utövande av grundläggande rättigheter. De senaste åren har dessutom präglats av myndighetsvåld mot demonstranter, attacker mot journalister och censur.

En oberoende media utgör en nyckelkomponent för ett starkt civilsamhälle och demokrati – vilket gör att media ofta är det första som begränsas i ett auktoritärt samhälle.

Vad vi gör

Medieinstitutet Fojo har samarbetat med andra organisationer inom civilsamhället och mediestöd för att skydda det demokratiska utrymmet och bygga motståndskraft för civilsamhället, människorättsförsvarare och oberoende medier i regionen.

Genom detta projekt har Medieinstitutet Fojo utvecklat ett nära samarbete med Wits Journalism, ett av de ledande medieutbildningscentra i Afrika, Africa Check, African Women in Media (AWiM), Magamba Network, Transparency International Kenya och Global Investigative Journalism Network (GIJN). Tillsammans implementerar vi olika aktiviteter för att främja fri, oberoende och professionell journalistik i Afrika söder om Sahara.

Berättelser från CHARM

Klart!

Du kommer att få våra nyhetsbrev i din inkorg. Du kan när som helst säga upp din prenumeration genom att klicka på länken längst ner i senaste nyhetsbrevet.