VÅRT KURSUTBUD

Här kan du hitta Fojos kurser i Kalmar och runtom i Sverige. Läs gärna vilka regler som gäller för antagningen innan du söker.

SÖKBARA KURSER:

Intervjukurs för fotografer

Intervjukurs för fotografermed Anna Ivemark

Kalmar, 11-14 november
Den här kursen syftar till att fördjupa kunskaperna i intervjuandes konst. Både för dig som är ovan och för dig som vill lära dig ännu mera.

Datajournalistik 2

Datajournalistik 2med Helena Bengtsson

Kalmar, 11-15 november
I fortsättningskursen i datajournalistik jobbar vi bland annat med programmering och större och mer komplicerade databaser.

Klimat och miljö

Klimat och miljömed Erika Bjerström och Marie-Louise Kristola

Stockholm, 11-13 november
Två av Sveriges bästa journalister lär dig hur du bevakar klimatet och miljön, var du hittar källorna och hur du hanterar klimatförnekarna.

KOMMANDE KURSER STÄNGDA FÖR ANSÖKAN:

Fram med fakta

Fram med faktamed Marja Grill och Mats Amnell

Kalmar, 16-27 september
Fojos flaggskepp Fram med fakta guidar dig till framgång i två intensiva veckor med bland annat Grunderna i gräv, Lär dig följa pengarna och Datajournalistik.

Religion som politiskt vapen

Religion som politiskt vapenmed Lisbeth Gustafsson

Stockholm, 23 september
Ett seminarium som syftar till att ge kunskap om ett högaktuellt samhällsfenomen och journalistiska redskap, öka insikten om och genomskåda dess uppenbarelseformer.

Berätta levande

Berätta levandemed Anna Bergenström

Kalmar, 23-27 september
Den här veckan sätter vi berättandet i centrum. Vi öppnar experimentverkstad, trimmar sinnena, testar gestaltningsknep och olika sorters texter.

Östersjön

Östersjönmed Folke Rydén

Kalmar, 30 september-4 oktober
Hur kan god journalistik rädda havet som binder oss samman? På kursen granskar vi både miljöaspekter och politiska intressen som styr framtiden för Östersjön.

Sportgräv

Sportgrävmed Fredrik Nejman

Kalmar, 5-8 november
Sporten är inte bara dramatiska spurtstrider och vackra mål. Det är också pengar, dopning och politik. Under fyra intensiva dagar får du verktygen för att gräva i sportens värld.

Bli en bättre chef

Bli en bättre chefmed Marie Kronmarker och Per Andersson

Kalmar, 8-11 oktober
Medabetarna behöver sin chefs stöd för att göra ett bättre jobb. Och du behöver den här kursen då mycket hänger på dig!

Podcast

Podcastmed Tomas Jennebo

Kalmar, 25-29 november
Här är kursen för dig som vill lära dig göra en podcast från grunden. Hela vägen från inspelning till redigering och publicering.

Granska trossamfund

Granska trossamfundmed Lisbeth Gustafsson

Kalmar, 2-6 december
En samhällsinriktad kurs som ger kunskap och verktyg för bevakning och granskning av det nya religiösa landskapet i vårt land.

Grafisk storytelling

Grafisk storytellingmed Lena Grape Lilliehorn

Kalmar, 9-13 december
Kursen har fokus på webb, särskilt i mobilen, men allt vi producerar ska fungera i papper också. Vi undersöker också hur de som är bäst i världen på grafik, gör i sitt arbete.

Kursarkiv

Vi har genomfört många kurser under åren på Fojo. Är du nyfiken på hur de har sett ut? Ta en titt i vårt kursarkiv så hittar du kurser från de senaste årens verksamhet.