Sök

Desinformation och digital research – med EU-vinkel

Desinformation och digital research – med EU-vinkel

Ort
Malmö
Datum
2024-04-11
Sista dag för anmälan
2024-03-29
Kursledare
Jonathan Lundberg

Jonathan Lundberg lär ut de allra senaste verktygen i digital research med EU-vinkel på Sydsvenska Dagbladet/HD.

  • Tid: 13.00-17.00
  • Plats: Sydsvenskans redaktion vid Triangeln i Malmö.

Du får lära dig de senaste verktygen för att framgångsrikt bedriva fact-checking i ditt journalistiska arbete. Vilka verktyg som lärs ut beror på vilka som är de senaste vid tillfället då kursen ges.

Efter genomförd grundkurs kommer du att kunna använda dina kunskaper för att göra digital research och viralgranskningar i din yrkesroll som journalist.

Förmiddagsprogram:

På förmiddagen arrangerar Faktajouren tillsammans med EUDirekt en förmiddag om EU-valet och hotet från desinformation, då föreläser Susanne Palme (SR), Anna Rézette (EU) och Andreas Önnerfors (Fojo) på Malmö stadsbibliotek.

  • Tid: 8:30-12.00
  • Plats: Malmö stadsbibliotek

Observera att det är två olika event men att de är tematiskt länkade och att du rekommenderas att delta i båda arrangemang.

Fojo är ledande i Sverige på att lära ut digital research. Vi håller oss ajour med de senaste verktygen och anpassar det vi lär ut löpande. Hos oss får du möjlighet att lära av de främsta namnen i branschen och samtidigt nätverka med andra professionella journalister med intresse för digital research och viralgranskning.

Anmälningslänk till förmiddagen via EUDirekt: https://ui.ungpd.com/Events/c2a8f36a-918c-4f32-9471-0ae9aa939305

  • Kursen är kostnadsfri
  • Deltagare står själva för resa och eventuellt boende.
  • OBS! Begränsat antal deltagare.
  • Notera att denna kurs ligger utanför Fojos ordinarie verksamhet, det innebär alltså att den inte räknas in bland de max två kurser om året svenska journalister får gå.

Klart!

Du kommer att få våra nyhetsbrev i din inkorg. Du kan när som helst säga upp din prenumeration genom att klicka på länken längst ner i senaste nyhetsbrevet.