Advisory board

Advisory board

  • Amina Manzoor

  • Anna Tibblin

  • Carl Heath

Amina Manzoor

amina.manzoor@expressen.se

Erfarenhet

Amina Manzoor är medicinreporter och kommentator på Expressen. Hon har arbetat som journalist i mer än 15 år, varav de sista tio åren som medicinjournalist i både bransch- och dagspress. Amina har belönats med flera priser för sin journalistik, bland annat IVA:s pris för vetenskaplighet inom journalistiken 2021. Hon är också kursledare för Fojo:s kurser om vetenskapsjournalistik.

 

Anna Tibblin

anna.tibblin@weeffect.org +46 766 272 774

Erfarenhet

Anna har en bakgrund i biståndsbranschen och inom journalistiken. Hon har bott i flera länder där Fojo har verksamhet, bland annat Zimbabwe och Zambia och arbetar idag som generalsekreterare för biståndsorganisationerna We Effect och Vi-skogen. Hon har även arbetat som journalist i dagspress och tidningsredaktör. Hon sitter även i flera styrelser, däribland för Amnesty Sverige.

 

Carl Heath

carl.heath@ri.se +46 70 240 20 37

Erfarenhet

Carl Heath är senior forskare i RISE, Research Institutes of Sweden. Carl har också varit särskild utredare i att värna det demokratiska samtalet och leda en nationell satsning på medie- och informationskunnighet. Han är verksam i gränslandet mellan frågor kopplade till samhällets digitalisering, demokrati, innovation och livslångt lärande.  I över ett decennium har han arbetat med frågor kopplade till digitaliseringen av samhället, ofta med fokus på utbildningsområdet. Carl hörs också i podden Livslångt och i tidigare poddar som Tredje Uppgiften och Uppkopplad i P1.