Få koll på Twitter

Hem/Inlägg/Få koll på Twitter

Skulle du vilja veta vilka som har gillat och delat dina eller andras inlägg på Twitter? Då har dataanalytikern Luca Hammer tagit fram ett användarvänligt verktyg för dig.

Längst upp på sidan skriver du in det användarnamn du vill söka på, klicka på ”Analyse” och snart har du en graf med en del information om det aktuella kontot, bland annat om vilka som har retweetat och kommenterat, vart kontot länkar i sina inlägg och vilka hashtags som har använts.

Det krävs att du har ett konto på Twitter och loggar in via det för att du ska kunna använda verktyget.

https://accountanalysis.lucahammer.com

Vill du kontrollera om en person har konto på Twitter? Skriv in personens namn i sökfältet, tjänsten fungerar bäst om det inte är ett alltför vanligt namn.

Botometer är ett verktyg som gör en bedömning/uppskattning om ett konto är en bot eller ett riktigt verktyg. Skriv in det konto du vill söka på, och låt sedan sökmotorn jobba en stund. Det går också att söka på ett twitterkontos följare. Om botometern visar rött är botvarningen stor.

Twitters avancerade sökverktyg erbjuder många möjligheter. Det går att söka i avgränsade tidsperioder, enstaka ord, hela fraser, språk och  mycket mer.

Med Hoaxy går det enkelt att göra kartläggningar över spridningen av ett tweet.

Mer om sökning på Twitter.