Zoom för personal

Grundtipsen på vår Zoom-startsida bör absolut läsas igenom av alla som jobbar på Fojo, så vi rekommenderar att du börjar där om du inte redan har läst. Framför allt säkerhetsbiten har det pratats om mycket den senaste tiden och det kan vara bra att veta vad som gäller.

Här finns en kort guide till hur man skapar och bjuder in till Zoom-möten via pluginen i Outlook:

 

Några fler saker att tänka på:

När du ska vara med på ett möte är det viktigt att du fokuserar på just det och ingenting annat. Det är lika viktigt oavsett om du är på kontoret eller om du sitter hemma vid köksbordet. Samtidigt vet vi om att du förmodligen har mycket att göra på jobbet och att det är väldigt lätt att bli distraherad eller störd av inkommande mejl. För att försöka undvika den typen av distraktioner tipsar vi att du tänker såhär:

  • Förbered ditt “mötesrum,” så mycket du kan: ha skärm, mus och tangentbord redo, plocka undan på köksbordet om du ska sitta där, ta fram alla hörlurar och mikrofoner du kan behöva, ladda kaffekokaren och vattenglaset, se till så att du har rätt ljus och från rätt riktning.
  • Klä dig på precis samma sätt som om du skulle gå till din arbetsplats. Att ha “jobbkläder” kommer att försätta dig i ett annat mentalt tillstånd än om du sitter i soffan med mjukisbyxor och tischa.
  • Om du behöver kolla din mejl – gör det då innan mötet börjar och stäng sedan ditt mejlprogram (även på telefonen).

Fler tips finns på våra andra Zoom-sidor