Offentlighetsjouren banner

Hjälp och råd om offentlighet och sekretess

Offentlighetsjouren ger kostnadsfri hjälp till journalister i frågor om offentlighet och sekretess. Behöver du hjälp? Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Du får svar av Mats Amnell, journalist på Sydsvenskan, bl a som kommunreporter, samt föreläsare på Fojo i grävande journalistik och ekonomi för samhällsjournalister.

Om du har blivit nekad att ta del av en offentlig handling, och behöver hjälp att komma vidare. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.då en kortfattad beskrivning av vad ärendet handlar om och hur man motiverat att inte ge dig handlingen.

Så fungerar offentlighetsprincipen - frågor och svar

Mallar för överklagande och fullmakt

Fler nyttiga tips och nyheter

Länkar

Utbildning i offentlighet och sekretess
Vi har ett oslagbart erbjudande till landets redaktioner: Offentlighetsjouren kommer till er! Föreläsningen är kostnadsfri, den mottagande redaktionen betalar resan och eventuell övernattning för föreläsaren.
Ett upplägg kan se ut så här: Mats Amnell kommer till er vid en lämplig tidpunkt, exempelvis i samband med en redaktionell utbildningsdag, och håller en föreläsning på cirka två timmar. Den inledande tio minuterna är en presentation av Offentlighetsjouren och den hjälp vi kan erbjuda. Resten av tiden ägnar vi åt handfasta tips och diskussioner inom ämnet offentlighet och sekretess.
Intresserad? Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Phone: +46 (0) 480 44 64 00 Address: Linnéuniversitetet, fojo, 391 82 Kalmar, Sweden Visiting Address: Gröndalsvägen 19, 392 36 Kalmar, Sweden Email: fojoinfo@lnu.se