Björn Häger

Kursledare

Jag har gjort det mesta inom journalistiken under mina trettio år i yrket. Tidningsartiklar, snabba nyhetsinslag, långa gräv, programlederi, webbsatsningar, teveprogram och böcker. Och om någon undrar varför jag håller på med allt detta, så blir svaret enkelt: att vara journalist är fortfarande världens bästa jobb.

Det har varit ett stort privilegium att ha fått smaka på så många delar av det. Och ett ännu större privilegium att till mina studenter på universitetet och till deltagarna på Fojos kurser få dela med mig av insikter och erfarenheter. Man slutar aldrig att lära. Och glädjen i jobbet behåller man bäst i en ständigt pågående strävan att bli ännu bättre på det man gör.

Har vunnit flera priser, bland annat Guldspaden och Gyllene dynamon, samt varit ordförande för både Publicistklubben och Föreningen Grävande Journalister. Har författat flera läroböcker i journalistik och givit ut biografin ”Uppdrag Bildt - en svensk historia”. Att leda kurser på Fojo är bland det roligaste som finns.