Så funkar Fojo

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Medieinstitutet Fojo är Sveriges enda utbildning exklusivt för yrkesverksamma journalister. Är du journalist till yrket, anställd eller frilans, kan du söka till alla slags kurser och seminarier som finns i vårt kursutbud

About FojoUtbudet varierar från termin till termin och innehåller dels kurser i olika ämnesområden som ekonomi, politik, miljö, kultur, dels träning i yrkesfärdigheter som intervjuande, research, berättande i ord och bild. De flesta av kurserna är kostnadsfria, några är avgiftsbelagda och merparten hålls i Kalmar, där Fojos huvudkontor ligger. Vi ordnar också kurser och seminarier på olika orter ute i landet. Och vi finns som ”filial” i Gamla stan i Stockholm.

Antalet deltagare på kurserna varierar – mellan 10 och 20 är vanligt. Betydligt fler brukar söka och det som avgör om du kommer med är vad som står i din ansökan, främst hur du motiverar ditt behov av just den kurs du söker. Läs noga i kursutbudet vad som gäller för varje enskild kurs!

De avgiftsfria kurserna finansieras med skattemedel från utbildningsdepartementet via Linnéuniversitetet, som Fojo sorterar under sedan 2010. Medel till Fojo International, som funnits sedan 1991, kommer huvudsakligen från Sida. Utöver kurser och seminarier som är öppna att söka för alla journalister har Fojo också en omfattande uppdragsverksamhet där vi skräddarsyr utbildning och utvecklingsprojekt för medieföretag. Då betalar förstås företagen som beställer.

Vad namnet Fojo kommer från? Jo, officiellt har Fojo sedan starten 1972 hetat Institutet för Fortbildning av Journalister. Kolla förresten hur det såg ut i begynnelsen och läs lite om vad som hänt genom åren i några personliga betraktelser här.

Synpunkter?

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och låt oss ta del av dina åsikter!


Fojo på Twitter

Fojo på Facebook


Phone: +46 (0) 480 44 64 00 Address: Linnéuniversitetet, fojo, 391 82 Kalmar, Sweden Visiting Address: Gröndalsvägen 19, 392 36 Kalmar, Sweden Email: fojoinfo@lnu.se