Verksamhetschef vid Medieinstitutet Fojo

Kalmar, , Ansök senast: 2023-10-16

Välkommen till Linnéuniversitetet! Vi möter dagens och morgondagens samhällsutmaningar i en öppen, nyfiken och kreativ miljö. Genom att aktivt låta kunskap från olika ämnen, områden och kulturer mötas, öppnar vi upp för nya idéer och skapar nya perspektiv för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Människor växer här.

Vill du leda en verksamhet vars syfte är att stärka journalistikens roll för en mer demokratisk och hållbar värld? Vill du arbeta i ett nationellt och internationellt sammanhang i skärningspunkten mellan praktik och akademi? Medieinstitutet Fojo, vid Fakulteten för konst och humaniora på Linnéuniversitetet, söker nu en ny verksamhetschef.

Sedan 1972 arbetar Fojo med fortbildning och kompetensutveckling av journalister i Sverige. I drygt 30 år har Fojo också arbetat med medieutveckling internationellt och har idag verksamhet i ett tjugotal länder i Europa, Asien och Afrika söder om Sahara. Sedan starten 1972 har Fojo utbildat över 60 000 personer från över 100 länder, samt bistått och stöttat mediaorganisationer i mer än 35 länder. Fojo består i dag av omkring 40 medarbetare som är verksamma vid sju olika kontor i sex länder, vilket ställer stora krav på dig som ledare. Din förmåga att leda medarbetare i en multiprofessionell organisation med höga krav på både samverkan och självständighet är avgörande.

Ditt uppdrag som verksamhetschef är att leda, stärka och vidareutveckla verksamheten vid Fojo. Uppdraget innebär även att leda institutet genom en fortsatt och stärkt integration av Fojo med Linnéuniversitetet och fakulteten. Att säkerställa framtida finansiering är en viktig del av uppdraget, liksom att utveckla de möjligheter till nya och gränsöverskridande samarbeten med akademin som ges genom att Fojo är del av universitetet. Ett viktigt tema för Fojo framöver är fokus på hållbarhet, ett område som är prioriterat i verksamheten.

Krav
– Relevant akademisk examen på minst kandidatnivå, eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
– Erfarenhet av ledar- och chefsuppdrag med omvittnad förmåga att entusiasmera och utveckla medarbetare
– Erfarenhet av personalansvar
– God förmåga att företräda en verksamhet nationellt och internationellt
– Flerårig arbetslivserfarenhet inom journalistik och medier
– Förankring i svensk mediebransch och ett brett nätverk av journalister
– Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande
– Erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete
– Erfarenhet av budgetansvar
– Akademisk erfarenhet och akademiska nätverk nationellt och internationellt inom medier och journalistik
– Omvittnat engagemang för frågor som rör hållbarhet i stort och för hållbarhet i relation till journalistiken som utövning
– Erfarenhet från en utbildningsorganisation
– Kontaktnät i internationella medieutvecklings- och journalistik-organisationer
– Andra språkkunskaper
– Erfarenhet av att organisera utbildningar och projekt.

Personliga kvalifikationer
Du sätter ett gott ledarskap och verksamhetsutveckling i fokus. Du har fast förankring inom journalistiken och en förståelse för vad akademin kan tillföra verksamheten. Du ser möjligheterna det innebär att arbeta i en både nationell och internationell verksamhet och i skärningspunkten mellan det praktiknära och det akademiska.

Du utövar ett modernt, inkluderande ledarskap. Med tilltro till och förtroende för medarbetarnas kompetens skapar du med lyhördhet och interkulturell förmåga möjligheter för alla att utvecklas. Andra viktiga egenskaper är initiativförmåga, analytisk förmåga och god samarbetsförmåga.

För information om ledarskap vid Linnéuniversitetet se: https://lnu.se/medarbetare/anstalld?vid-lnu/ledarskapsprinciper/

Anställningsform: Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Sex månaders provanställning tillämpas.
Tillträde: Den 1 februari 2024 eller enligt överenskommelse.
Placeringsort: Kalmar. Då verksamheten finns även i bl.a. Växjö och Stockholm förekommer resor i tjänsten.

Mer information lämnas av:
Rekryterande chef Dekan Bodil Petersson, bodil.petersson@lnu.se 0480 – 44 73 72.

Frågor som rör anställningen besvaras även av HR-partner Emmy Andersson, emmy.andersson@lnu.se 0480 – 44 61 08

Fackliga företrädare nås via universitetets växel 0772-28 80 00.

Välkommen med din ansökan senast den 16 oktober 2023!
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev samt intyg som styrker åberopade meriter.

Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen “Ansök” längst ned i annonsen. De meriter Du åberopar ska Du styrka med intyg och de ska bifogas digitalt i din ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.