Fundraiser/projektutvecklare

Kalmar, Stockholm, heltid, Ansök senast: 2021-06-18

Vill du vara med och utforma framtidens stöd till fri och oberoende journalistik?

Vi söker en kreativ strateg och vass skribent med erfarenhet från journalistik för utveckling av nya projekt och finansieringsmöjligheter.

Rollen innebär att, i nära samarbete med chefen för internationell utveckling och policy, hålla kontakt med givare och utveckla nya projekt och bredda organisationens finansieringskällor. En stor del av tjänsten handlar om att tillsammans med partners och kollegor utveckla nya projekt i våra programländer runt om i världen. En mindre del är att bredda Fojos verksamhet i Sverige.

Medieinstitutet Fojo arbetar med att stärka fri, oberoende, professionell journalistik i Sverige och globalt. Vi är en del av fakulteten för konst och humaniora (FKH) på Linnéuniversitetet och jobbar brett med medieutveckling. Vi arbetar sedan 50 år med att stärka och utveckla journalistiken i Sverige och sedan 30 år i en internationell kontext. Under denna tid har Fojo utbildat fler än 60 000 journalister från över 100 länder och bistått och utvecklat medieorganisationer, och mediehus i mer än 35 länder, ofta i samarbete med lokala och globala organisationer ur civilsamhället. Som fullt integrerade i Linnéuniversitet är vi en del av den akademiska världen, med universitetskontakter i alla världsdelar.

På Fojo jobbar i dag 39 personer, utspridda på åtta kontor i sju länder. Arbetsspråk är svenska och engelska. På Fojo jobbar vi i en multiprofessionell och multikulturell organisation med höga krav på både samverkan och självständighet – vi kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Nu söker vi en fundraiser/projektutvecklare.

Arbetet innebär att:

 • Utveckla nya projekt och program och skriva ansökningar i samarbete med partners samt med kollegor i Sverige eller på något av våra lokalkontor i Afrika och Asien
 • Identifiera potentiella givare och hålla kontakt med befintliga givare samt ansvara för omvärldsbevakning av aktuella nationella och internationella utlysningar och möjligheter till finansiering
 • Ansvara för uppdatering av fundraisingstrategin samt för rutiner för hur organisationen arbetar i enlighet med fundraisingstrategin
 • Bidra med kompetensutveckling av kollegor i utformning av nya projekt och ansökningar
 • I samråd med Fojos kommunikatör, ta fram relevant informationsmaterial till tänkbara finansiärer.

Resor till våra projektländer för möten med lokala partners ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

 • Relevant akademisk examen eller likvärdig arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet från internationellt utvecklingssamarbete inklusive planering, budgetarbete, ansökningar, resultat och givar-rapportering
 • Erfarenhet av journalistik och yttrandefrihetsfrågor
 • God kunskap om olika institutionella givares krav på ansökningar
 • God förmåga att anpassa formuleringar i rapporter och ansökningar efter finansiärers krav
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
 • Noggrann och har sinne för detaljer
 • Nyfiken och lätt för att samarbeta med andra människor.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid.
Tillträde: snarast
Tjänsteort: Stockholm eller Kalmar

Upplysningar om anställningen lämnas av
Verksamhetschef Kersti Forsberg, 0480-44 64 13
Fackliga kontakter nås via växeln, tel 0772-28 80 00

Välkommen med din ansökan senast den 18 juni 2021. Märk ansökan med DNR 2021/411-2.2.1.

Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen ”Ansök” längst ned i annonsen som du finner på Linnéuniversitetets hemsida. De meriter Du åberopar ska Du styrka med intyg och de ska bifogas digitalt i din ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.

Länk till annonsen på Linnéuniversitetets hemsida:
https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/Lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=6015&rmlang=SE