Kunskap, råd och riktlinjer i arbetet mot hat och hot

9 april, 2018
Dela

 

Nu startar Fojo Demokratijouren. Där hittar du information om situationen när det gäller hat och hot mot journalister i Sverige.

Sveriges arbetsmiljölagstiftning kräver att alla företag med minst en anställd ska ha rutiner för hur man ska hantera ett hot mot en anställd, det ingår i ett systematiskt arbetsmiljöarbete. Oavsett om du är frilans, anställd eller chef: Demokratijouren har information om hur du kan skapa rutiner för att vara beredd när hotet kommer. Det finns också råd om vad du kan göra i förebyggande syfte för att skydda dig mot hat och hot, och hur du kan agera när du blir utsatt.

Det här är en del i det uppdrag Kulturdepartementet gett till Medieinstitutet Fojo, som består i att stärka det förebyggande arbetet mot hat och hot. Utsattheten ska minskas genom att öka kompetensen och kapaciteten gällande det hat och de hot som svensk media och journalister utsätts för. Projektet ingår i en större handlingsplan för att värna det demokratiska samtalet, och kommer minst att pågå till och med november 2018.

Klicka här så kommer du till Demokratijouren.

Dela artikeln