Vem har skrivit Sveriges bästa socialreportage?

16 januari, 2018
Dela
Wendelapriset 2018
Foto: Wendelas Vänner

Wendelapriset för bästa socialreportage i svensk press eller i bokform kommer 2018 att delas ut för elfte gången. 

Vi inbjuder alla intresserade, dock icke skribenterna själva, att skicka in förslag på prisvärda skrivna socialreportage till Wendelajuryn. Max två bidrag får nomineras av samma person.

Bakom priset står föreningen Wendelas Vänner i Södertälje och Medieinstitutet Fojo i Kalmar, som är en del av Linnéuniversitetet. Wendelajuryn kommer som tidigare att gå igenom alla förslag och bland dem nominera ett antal som går vidare till en finaletapp.

Beslutet om årets Wendelapristagare tas av juryn i augusti och priset delas ut i Wendela Hebbes Hus i Södertälje den 16 september. Priset är på 50 000 kronor och kan delas ut till en eller flera pristagare.

Reportage som kan komma ifråga ska vara publicerade under perioden 1 mars 2017 – 28 februari 2018.

Vi vill ha ditt förslag senast den 28 februari 2018. Skicka tidnings- och tidskriftsreportage per mejl som bifogad länk eller pdf-fil till mejladress Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Om du skickar länkar, tänk på att låsa upp eventuella betallösningar eller skicka med en inloggning så att juryn kommer åt materialet.
Förslag på reportageböcker mejlas till samma adress. Ett exemplar av boken poststämplat senast 28.2 2017 skickas till Kersti Forsberg, Fojo, Linnéuniversitetet, 391 82 Kalmar.

Läs mer om nomineringsförfarandet, om vilka som ingår i juryn och om tidigare års Wendelapristagare på hemsidan wendela.se
Välj Wendelapriset i menyn.

Välkommen med förslag!

Och stort tack till Östgöta media som gjort det möjligt för oss att dela ut priset även i år. Wendelapriset behöver ytterligare finansiell backning för att kunna fortsätta uppmärksamma prisvärda socialreportage från 2019. Hör gärna av dig om du/ditt företag vill bidra!

Ami Lönnroth 
Ordf. Wendelas Vänner
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kersti Forsberg
Juryordf. Wendelapriset och verksamhetschef, Medieinstitutet Fojo
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Läs och ladda ner pressmeddelande här

Dela artikeln