Kursledare: Peder Carlquist
Datum: 19-21 februari 2019
Ort: Bryssel
Senaste ansökningsdag: 7 februari 2019

Många vill beskriva 2019 års val som en kraftmätning mellan en paneuropeisk högerpopulistisk rörelse och en i vid mening liberal, bestående av ”gamla” partier från vänster till höger. I den här kursen lyfter vi blicken från Sverige och studerar vad som händer i andra medlemsländer, vad valet innebär för det politiska spelet i parlamentet (t ex vem som tar vem i de politiska grupperna) och övriga EU-organ, och vad valresultatet kan innebära för unionens fortsatta väg.

Vi åker till Bryssel, träffar politiker, korrespondenter, analytiker, diplomater och fördjupar bilden av ett EU-val som ser ut att blir viktigare än någonsin. Förhoppningsvis kommer vi också att hinna ta del av de senaste spekulationerna om den nya kommission och inte minst dess ordförande, vilka ska utses efter valet.

Kursen omfattar 3 dagar.

“Nu är tidplanen för kursen spikad. Kursen kommer att börja kl 13.30 tisdagen den 19 februari. Vi inleder på ett konferensrum på Arlanda och tar senare på eftermiddagen planet till Bryssel. Där spenderar vi två intensiva dagar. Hemresa till Stockholm (ev direktflyg till annan ort i Sverige om det finns) sker på kvällen torsdagen den 21. Fojo står för ytterligare en hotellnatt i Bryssel för dem som av logistiska eller andra skäl föredrar att åka hem fredagen den 22.”

Fojo står för resor, hotell (inkl frukost) och en middag.

Kursen är en del av Fojos EU-program.