Kursledare: Folke Rydén
Datum: 30 nov-4 dec 2020
Ort: Kalmar
Senaste ansökningsdag: 15 oktober 2020

Vad händer om vi inte kan bada i Östersjön?

Fiska. Åka båt. Transportera varor.

Nittio (90!) miljoner människors livskvalité i nio länder påverkas av havet.

Östersjöns problem är väl kända. Hoten kommer från övergödning, miljögifter, överfiske och sjöfart. Flera av länderna som berörs hör till de mest miljömedvetna i världen. Ändå blir det känsliga innanhavet i många avseenden bara sjukare. Räddningsaktionerna saboteras av nationell splittring och kortsiktiga särintressen.

I Östersjön kolliderar mörka hotbilder med hisnande möjligheter att bevara en världsunik miljö. Beslut och processer inom vetenskap, forskning och politik de närmaste åren blir avgörande för innanhavets framtid.

Hur kan god journalistik rädda havet som binder oss samman? På kursen granskar vi både miljöaspekter och politiska intressen som styr framtiden för Östersjön. Vi tar del av den senaste kunskapen från några av de främsta inom sina områden – forskare och opinionsbildare, journalister och mediearbetare.

 

BRA ATT VETA

  • Kurs och resa är kostnadsfria.
  • Om du blir antagen till kurs så har du möjlighet att boka boende på Calmar Stadshotell till ett avtalspris på 616 konor/natt inkl. moms. I priset ingår frukost och kvällssoppa.
  • Mer information om hur du bokar kommer vid ett eventuellt antagningsbesked.
  • Fojo har flyttat och finns numera på Universitetskajen, bara några minuter från Kalmar C.

TILL ANSÖKAN >>