Kursledare: Nina Hjelmgren
Datum: 18-22 februari 2019
Ort: Kalmar
Senaste ansökningsdag: 23 januari 2019

Det här är en experimentkurs där du får möjlighet att testa olika saker som du inte gör idag.

Redaktioner tar bort begrepp som reporter, fotograf och redigerare; alla är journalister. Som ska kunna skriva, fotografera, filma, intervjua, redigera och hålla igång sociala medier, kanske även göra pod och livesända webb-TV. Resultatet ska publiceras på olika ställen, kanske med olika publik.

Hur gör man?

Målet med kursen är att jobba fram olika sätt HUR man kan jobba med journalistiken på olika plattformar med samma ursprungsmaterial. Under kursen får du med olika scenarier arbeta fram praktiska förhållningssätt och kanske till och med skapa nya sätt att tänka. I studion med både TV-hörna och radiodel kan du experimentera och arbeta fram journalistiskt material för publicering på de olika platserna.

Det här är ingen teknikkurs. Ingen lär sig att hantera alla multidelar på en vecka men du får möjlighet att pröva något du kanske inte gjort tidigare. Det viktiga är sättet att tänka och planera utifrån publicering på olika plattformar. Kanske lägger du till ett sätt att arbeta, eller kanske väljer bort något.

Visst är du också nyfiken och vill vara med och testa? Vi hoppas att en salig blandning journalister med allsköns erfarenheter söker. Det vi lovar är en alldeles speciell kurs. Här vågar vi göra misstagen för att hitta rätt.