Kursledare: Sigrid Melchior
Datum: 21-25 sep 2020
Ort: Kalmar
Senaste ansökningsdag: 27 maj 2020

EU-samarbetet testas idag. Coronakrisen leder till nationalistiska reflexer och ekonomisk stagnation. Samtidigt utmanas EU:s grundläggande värderingar av en allt mer auktoritär politik i Polen och Ungern. Och för första gången i unionens historia har ett medlemsland lämnat.

Men regler och lagar fortsätter att produceras i EU-systemet – och de lagarna gäller oss i Sverige lika mycket som Tyskland och Italien.

I den här EU-kursen lär du dig hur du som journalist bevakar EU-nivån: hur du hittar rätt person att intervjua och var den relevanta bakgrundsinformationen finns? Du tränas i att koppla ihop EU- besluten med den lokala nivån och att granska våra svenska EU-representanter.

Dessutom strömmar det EU-pengar till olika lokala projekt i Sverige. Har du koll på projekten i din kommun och hur pengarna används? Vem granskar det? Jo, du!

På den här kursen får du hjälp att hitta rätt i EU-djungeln. Oavsett om du är lokalreporter, journalist på en facktidning eller jobbar i storstadspress – här finns hur mycket som helst att göra!

 

BRA ATT VETA

  • Kurs och resa är kostnadsfria.
  • Om du blir antagen till kurs så har du möjlighet att boka boende på Calmar Stadshotell till ett avtalspris på 616 kronor/natt inkl. moms. I priset ingår frukost och kvällssoppa.
  • Mer information om hur du bokar kommer vid ett eventuellt antagningsbesked.
  • Fojo har flyttat och finns numera på Universitetskajen, bara några minuter från Kalmar C.

TILL ANSÖKAN >>