Kursledare: Anna Bergenström och Lena Grape Lilliehorn
Datum: 20-24 januari 2020
Ort: Kalmar
Senaste ansökningsdag: 26 november 2019

Fler och fler redaktioner gör granskningar, gräv och längre reportage.

Men hur får man fram berättelsen så att den når ut i alla kanaler? Det här är inte en teknikkurs, inte en skrivkurs och inte en grävkurs utan en kurs som fokuserar på själva Processen från idé till presentation.

Vi kommer att jobba med den självklara frågan “vad är grejen?” för det är ju ändå storyn som avgör om vi ska kunna nå fram. Till det funderar vi på vad som gör en berättelse stark. Vilka bitar är viktiga att ha med? Vilka bilder? Grafik? Rörligt? Ljud? Ett jättebra jobb kan bli tråkigt och svårtillgängligt om man inte planerar presentationen.

Under veckan på Fojo får du ta del av många goda exempel, du får prova en del verktyg och lära dig mer om digital läsning/lyssning/tittning. Du får också tillämpa det du lär dig genom att tillsammans med kurskamrater och kursledare utveckla din egen jobbidé.

Målet är att du ska ha med dig en stor portion inspiration, nya kunskaper, en egen checklista och ett färdigplanerat jobb när du lämnar Kalmar.

Den här kursen vänder sig till dig som är journalist i tidningsvärlden. Tag med egen dator och minst en jobbidé!

 

BRA ATT VETA

  • Kurs och resa är kostnadsfria.
  • Om du blir antagen till kurs så har du möjlighet att boka boende på Calmar Stadshotell till ett avtalspris på 616 konor/natt inkl. moms. I priset ingår frukost och kvällssoppa.
  • Mer information om hur du bokar kommer vid ett eventuellt antagningsbesked.
  • Fojo har flyttat och finns numera på Universitetskajen, bara några minuter från Kalmar C.