Kursledare: Göran Segeholm
Datum: 4-8 maj 2020
Ort: Kalmar
Senaste ansökningsdag: 26 november 2019

Du har fotograferat ett tag och kan grunderna. Antingen som reporter som fotograferat eller fotograf som också blivit reporter. Kanske har du gått någon av Fojos kurser Fånga Bilden eller Bildjournalistik. Det var inspirerande, men vardag och stress har lagt en grå hinna över ditt bildseende samtidigt som du känner att du behöver utvecklas. Idéerna kommer inte längre så lätt som du skulle vilja. Och det ställs högre krav på den journalistiska bilden.

Det måste alltid bli en bild, oavsett om ämnet är bildmässigt eller inte. Hur ska man fånga en bild som föreställer något som är så intressant att den som ser den stannar upp för att titta närmare på den? Ofta går jobbet ut på att göra något visuellt intressant av en verklighet som inte är det ofta under tidspress och inte sällan med relativt motvilliga modeller.

Bildjournalistik 2 är både en fortsättningskurs och en kreativ injektion.

Vi lovar dig en intensiv vecka då du får leva bild hela dagarna och en del av kvällarna. Vi lovar dig att du får mjuka upp och träna de kreativa sinnena som du så väl behöver för att göra ett bra jobb i din vardag.

 

BRA ATT VETA

  • Kurs och resa är kostnadsfria.
  • Om du blir antagen till kurs så har du möjlighet att boka boende på Calmar Stadshotell till ett avtalspris på 616 konor/natt inkl. moms. I priset ingår frukost och kvällssoppa.
  • Mer information om hur du bokar kommer vid ett eventuellt antagningsbesked.
  • Fojo har flyttat och finns numera på Universitetskajen, bara några minuter från Kalmar C.