Berätta levande

Kursledare: Anna Bergenström
Datum: 14-18 sep 2020
Ort: Kalmar
Senaste ansökningsdag: 27 maj 2020

Som journalist har du ett guldläge. Du kan få tillgång till människors historier, besöka företag och institutioner, kräva att få träffa beslutsfattare och du kan dyka upp i alla möjliga sammanhang var som helst utan att det är konstigt.

Du är nyfiken av dig och expert både på att formulera frågor och att hitta svaren. Det är ditt jobb att se och lägga märke till, att upptäcka samband och sprickor, att skrapa på ytan och ta reda på hur det verkligen är.

Och så är det ditt jobb att berätta.

Oavsett om du arbetar med korta eller långa historier, jobbar på lokaltidning, magasin, radio eller TV så handlar det om att få det du berättar att beröra, engagera, leva och fånga läsaren/lyssnaren/tittaren.

Den här veckan sätter vi berättandet i centrum. Vi öppnar experimentverkstad, trimmar sinnena, testar gestaltningsknep och olika sorters texter. Vi läser och lyssnar. Och vi diskuterar om och hur berättandet fungerar.

 

BRA ATT VETA

  • Kurs och resa är kostnadsfria.
  • Om du blir antagen till kurs så har du möjlighet att boka boende på Slottshotellet till ett pris på 695 kronor/natt inkl. moms. I priset ingår frukost och kvällsmat.
  • Mer information om hur du bokar kommer vid ett eventuellt antagningsbesked.
  • Fojo har flyttat och finns numera på Universitetskajen, bara några minuter från Kalmar C.

TILL ANSÖKAN >>