Hur blir man uttagen till Fojo-kurs?

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Fojos uppdrag är att vidareutbilda verksamma journalister. Det har vi gjort sedan 1972. Anslaget kommer från utbildningsdepartementet. För anslaget arrangerar vi kurser och seminarier som är kostnadsfria för deltagarna. Kostnaden för resan till kursen i Kalmar ingår som regel. Kursdeltagarna betalar själva för logi. Till seminarierna betalar deltagarna själva för resorna.
 
Alla verksamma journalister kan söka Fojokurs - frilansar som anställda - oavsett i vilket medium man arbetar. Man måste ha varit yrkesverksam i två år för att bli antagen. Vi läser igenom alla ansökningar. När vi väljer kursdeltagare tar vi stor hänsyn till motivationen att gå på kurs, att den överensstämmer med kursens innehåll och mål. Ibland är konkurrensen om platser stenhård; sök igen om du inte blir antagen! Fojokurser bygger också på kursdeltagarnas egna erfarenheter och vi försöker så långt de går att sätta samman grupper med deltagare som har kompletterande erfarenheter.
 
När man går en kurs på Fojo, deltar man i en process där varje deltagares medverkan har betydelse för kursens framgång. Det är viktigt att alla deltar i samtliga moment, från början till slut.
 
Många vill gå på kurs! Fojos anslag räcker inte, uppdraget är större. Så vi arrangerar även kurser och seminarier som vi tar betalt för. Vi arrangerar även kurser och seminarier på rena uppdrag. Kostnaderna täcker utgifterna, Fojo har inget vinstintresse.

Läs mer om antagningskriterierna här.

Synpunkter?

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och låt oss ta del av dina åsikter!


Fojo på Twitter

Fojo på Facebook


Phone: +46 (0) 480 44 64 00 Address: Linnéuniversitetet, fojo, 391 82 Kalmar, Sweden Visiting Address: Gröndalsvägen 19, 392 36 Kalmar, Sweden Email: fojoinfo@lnu.se