KURSARKIV

Fojo har arrangerat fortbildningskurser för svenska journalister i 40 år. Här nedan kan du se vilka kurser vi hållit de senaste åren. Kanske önskar du någon i repris eller har något förslag? Mejla då vår kursansvariga Nina Hjelmgren med dina tips.

Journalistikens lagar

Datum: 2-6 sep 2019. Kursledare: Björn Häger. Ort: Kalmar
I denna praktiskt inriktade kurs spelar vi upp scenarier som prövar journalistikens gränser. Vad skulle bli fällt? Vara olagligt? Få moraliska konsekvenser?

Bli en bättre chef

Datum: 8-11 okt 2019. Kursledare: Marie Kronmarker & Per Andersson. Ort: Kalmar
Medabetarna behöver sin chefs stöd för att göra ett bättre jobb. Och du behöver den här kursen då mycket hänger på dig!

Östersjön

Datum: 30 sep-4 okt 2019. Kursledare: Folke Rydén. Ort: Kalmar
Hur kan god journalistik rädda havet som binder oss samman? På kursen granskar vi både miljöaspekter och politiska intressen som styr framtiden för Östersjön.

Berätta levande

Datum: 23-27 sep 2019. Kursledare: Anna Bergenström. Ort: Kalmar
Den här veckan sätter vi berättandet i centrum. Vi öppnar experimentverkstad, trimmar sinnena, testar gestaltningsknep och olika sorters texter.

Fram med fakta

Datum: 16-27 sep 2019. Kursledare: Mats Amnell & Marja Grill. Ort: Kalmar
Den här veckan sätter vi berättandet i centrum. Vi öppnar experimentverkstad, trimmar sinnena, testar gestaltningsknep och olika sorters texter.

Rubrikverkstad – Malmö

Datum: 14-15 maj 2019. Kursledare: Rosmarie Holmström. Ort: Malmö
Två dagars rubrikverkstad ger dig verktygen att skapa rubriker. Rubriker som är lätta att förstå, som är skräddarsydda, konkreta och korrekta. Bland annat.

Faktakoll som nygammal metod – Umeå

Datum: 7 maj 2019. Kursledare: Annelie Frank. Ort: Umeå
Den här kursdagen är till för dig som vill ha bättre koll på de grundläggande verktygen, som till exempel research på Facebook och bildkontroll.

Bakom kulisserna – det politiska spelet

Datum: 14-16 maj 2019. Kursledare: Peder Carlquist. Ort: Kalmar
Vi fördjupar oss i det dolda politiska maktspelet,i samband med val både lokalt och nationellt.Vi gör fallstudier, lär oss känna igen signalerna.Till hjälp har vi personer med insyn bakom kulisserna.

Grunderna i gräv 2 – Stockholm

Datum: 9-10 maj 2019. Kursledare: Marja Grill och Mikael Grill Pettersson. Ort: Stockholm
Kursen vänder sig till nya deltagare med viss gräverfarenhet och till dig som tidigare gått Fojokursen Grunderna i gräv.

Explainers & storytelling

Datum: 21-22 mars 2019. Kursledare: Jenny Svenberg Bunnel. Ort: Malmö
Under kursen lär vi oss grunderna i hur man med grafik, animation, typografi och foto kan göra viktiga fakta lättbegripliga. Vi kommer också titta närmare på storytelling.