DATAJOURNALISTIK 2

I fortsättningskursen i datajournalistik jobbar vi med större och mer komplicerade databaser. Hur bygger man en relationsdatabas och hur kan man använda programmering för datajournalistik?

Vi går igenom avancerade formler och funktioner i Excel. Vi går igenom grunderna i SQL och hur man kan tänka när man jobbar med ett sådant material. Vi får en introduktion till programmeringsverktyget Python och tittar på hur man kan använda programmering för texttvätt och nedladdning av data från webben, sk scraping.

Även här krävs att deltagarna har med sig en egen idé som de arbetar med under kurstiden. Även här är det möjligt att få inspel i förväg för att välja en lagom stor idé att ta med sig till Kalmar.

Du har med dig egen dator med de program vi arbetar med, du får inför kursstart detaljerad info om vilka.

Du måste känna dig bekväm med att använda Excel, att sortera, filtrera och göra enkla beräkningar för att bli antagen till kursen.

BRA ATT VETA

  • Kurs och resa är kostnadsfria.
  • Om du blir antagen till kurs så har du möjlighet att boka boende på Calmar Stadshotell till ett avtalspris på 616 konor/natt inkl. moms. I priset ingår frukost och kvällssoppa.
  • Mer information om hur du bokar kommer vid ett eventuellt antagningsbesked.
  • Fojo har flyttat och finns numera på Universitetskajen, bara några minuter från Kalmar C.
Kursledare

Helena Bengtsson

Datum

11-15 november 2019

Plats

Fojo, Kalmar

Anmälan

Senast 5 oktober