Invigning av Galleri Linnéa och utställningen ”I Kims Walls fotspår”

Hem/Nyheter/Invigning av Galleri Linnéa och utställningen ”I Kims Walls fotspår”
I samarbete med Det kulturella universitet sätter Fojo upp utställningen ”I Kim Walls fotspår”.

Utställningen och Galleri Linnéa invigs den 27/8 på universitetsbiblioteket i Linnéuniversitetets Hus Stella i Kalmar. Galleriet kommer främst att visa konst skapad av studenter och medarbetare vid Linnéuniversitetet men för att inviga galleriet visas ett urval av bilder från utställningen ”I Kim Walls fotspår” – en utställning som fokuserar på Kim Walls journalistiska gärning. Vår verksamhetschef Kersti Forsberg inviger utställningen.

Kim Wall var redan som trettioåring en av Sveriges mest erkända journalister. Hennes resor och reportage sträckte sig över stora delar av världen. I sina nyhetsskildringar lyfte hon fram de människor som annars inte lyssnades på, gav dem en röst och belyste deras livsöden.

När Kim Wall bragdes om livet flyttades fokus från hennes journalistiska gärning till brottsoffer. Hennes föräldrar, Ingrid och Joachim Wall, valde att skapa en utställning utifrån de foton och texter hon efterlämnade.

– Vi är glada att kunna visa upp ett urval från utställningen ”I Kim Walls fotspår” och tror precis som familjen att många kommer kunna finna inspiration i Kim Walls prisbelönade journalistik, säger Christina Dahlgren, Director Artium eller galleriansvarig som det också heter.

Utställningen visas 27/8 – 30/9.

Vernissage klockan 09:00 fredagen den 27/8
Plats: Universitetsbiblioteket, Hus Stella, Linnéuniversitetet i Kalmar

Utställningen är en del av Det kulturella universitetet och sätts upp i samarbete med Medieinstitutet Fojo, samt invigs av Fojos verksamhetschef Kersti Forsberg.

Ytterligare information om eventet:

https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/aktuellt/kalender/2021/invigning-av-galleri-linnea-och-utstallningen-i-kims-fotspar/