Har du världens bästa chef?

Hem/Nyheter/Har du världens bästa chef?

Har du världens bästa chef?  Eller åtminstone Sveriges bästa chef på ett privat medieföretag?

Glöm då inte att nominera hen senast på torsdag 27 januari, för då stänger anmälningarna till samtliga kategorier i Årets dagstidning.

Årets medieledare är nytillskottet i årets tävling och kriterierna definieras så här på TU:s hemsida:

”Priset delas ut till en person som genom sitt ledarskap förnyat, utvecklat eller förstärkt mediehusets publicistiska produkt eller varumärke, verksamhet, affär eller strategi, oavsett kanal. Nytänkande, personligt engagemang, lustfyllt driv och framåtblickande mod med en förankring i verksamheten ska särskilt beaktas. Priset kan ges till ledare eller chefer under ledningsnivå inom medieföretagets samtliga verksamhetsområden. Bidrag med referenser från chefer och medarbetare premieras.”

Årets dagstidning.

Kan man tävla i journalistik (eller i ledarskap)?

Ja, varför inte.

Det är klart att det är ingen exakt vetenskap, och jurybedömda tävlingar blir per definition subjektiva tillställningar. Men att branschen gynnas och sporras av att det finns tävlingar likt Årets dagstidning är jag hundra procent säker på. Guldspadar, Wendelapriser eller Stora journalistpriset-vinnare. Alla ger de strålglans till sina mottagare och en extra kick att gräva vidare, jobba vidare, förnya ännu bättre eller vad det nu vara må som priset handlar om.

På Fojo blir vi dunderstolta varje gång någon av våra kursdeltagare kammar hem en guldspade där det finns kopplingar till den kurs vederbörande gått hos oss. Och på redaktioner jag jobbat har det alltid blivit fest när någon eller några kollegor nominerats (för att inte tala om vunnit!).

Själv har jag haft förmånen att leda Wendelaprisjuryn i några år vilket betyder att stora delar av mars varit fullsmockad med läsning och granskning av riktigt god journalistik.

I år har jag fått äran att leda två av jurygrupperna i Årets dagstidning vilket betyder att även februari kommer att fyllas av läsning/lyssning/tittning och protokollsanteckningar med bedömningar. Jag ser mycket fram emot detta.

Så nu är det upp till dig som läser detta och jobbar på ett TU-anslutet medieföretag – nominera!

Det är åtta olika tävlingsklasser och fritt fram för alla att föreslå och skicka in bidrag – oavsett kanal eller plattform – till en eller flera tävlingsklasser. Perioden som bedöms av juryn är 1 januari 2021 till 31 december 2021.

Det går att sända in bidrag till och med torsdag denna vecka och kategorierna är:

  • Årets Dagstidning Helhetspriset
  • Årets Redaktion
  • Årets Bevakning
  • Årets Ljudjournalistik
  • Årets Bildjournalistik
  • Årets Affär & Innovation
  • Årets Kampanj
  • Årets Medieledare

Sätt i gång. Ge oss mycket att läsa!

Kersti Forsberg

Paul Rapacioli, verksamhetschef på Fojo.