EU-frågor är inte bara för experter

Hem/Nyheter/EU-frågor är inte bara för experter

Man behöver inte vara expert för att skriva om EU-frågor, traditionell journalistik räcker väldigt långt. Men för att göra det ännu enklare för dig som fortfarande tvekar, har Fojo tagit fram några hjälpmedel:

EU-kollen. En gång i månaden publicerar vi en aktuell EU-relaterad nyhet för inspiration. Ta den vidare eller vinkla den efter dina läsare/lyssnare/tittares intresse och behov. Varje nyhet avrundas med korta, användbara upplysningar som:

  • Vad Sverige har tyckt om EU-förslaget/nyheten
  • Vad som händer härnäst, var frågan ligger i beslutsprocessen
  • I vems händer beslutet ligger
  • Vem du ska du ringa för mer information

EU-wiki. Hur stor är EUs budget och hur mycket får jordbrukarna? Hur många svenskar fick vi välja in i EU-parlamentet och vem är egentligen svensk EU-kommissionär? På EU-wiki hittar du översiktligt upplagt de viktiga grundfakta, länkar till enkla nyhets- eller faktakällor, tips om var mer hjälp finns att hämta i Sverige likaväl som i Bryssel samt förstås om extraläsning.

Digitala snabbkurser. Ibland trillar EU-regler in i den research man håller på med. Hur går man till väga för att inte missa något väldigt viktigt? Fojo har ställt samman några rappa digitala kurser som pekar dig i rätt riktning. Steg för steg visar vi hur du enkelt genomför en koll. Varje avsnitt är fem-sex minuter och kommer med garanti att du känner dig smartare efteråt.

Föreläsare

Ylva Nilsson

EU-Kollen