Sökes: Ny chef för Fojos internationella verksamhet

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Medieinstitutet Fojo stärker fri, oberoende professionell journalistik, i Sverige och globalt.
Vi är den ledande svenska aktören inom mediebistånd och arbetar för närvarande i 20-talet länder, främst i Afrika söder om Sahara, Asien och östra Europa. Vårt huvudkontor ligger i Kalmar. Vi har även kontor i Stockholm samt regionala projektkontor i Bangkok, Yangon, Dhaka, Nairobi och Harare.
Fojo är en del av Linnéuniversitetet, med en egen styrelse. Verksamheten i Sverige finansieras i huvudsak av ett årligt anslag från utbildningsdepartementet. Den internationella verksamheten är helt projektfinansierad.

Vi söker en chef för Fojos internationella verksamhet

Medier är satta under hård press både i Sverige och internationellt. Att arbeta för att försvara yttrandefrihet och att stödja fria, oberoende, professionella medier är därför viktigare än någonsin och rollen innebär ett ständigt förändringsarbete för att möta nya krav på journalister och journalistik.

Vi söker dig som har förmåga att leda medarbetare i en multiprofessionell och multikulturell organisation med höga krav på både samverkan och självständighet – vi kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Du är en inkluderande ledare med ett coachande förhållningssätt till dina medarbetare. Du har en väl utvecklad förmåga till strategiskt tänkande och analys och kan omsätta detta i den operativa verksamheten.
Din kunskap om och förståelse för olika kulturer är mycket god. Du är bekväm i en internationell kontext, du är orädd, nyfiken och brinner för yttrandefrihets- och demokratifrågor.

Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag är att leda och utveckla den internationella verksamheten. Du stödjer Fojos projektledare i deras arbete och träffar våra partners och givare. Du ser till att verksamheten håller en fortsatt hög nivå, både vad gäller lyhördhet gentemot våra partners och kvalitet i rapporteringen.

För närvarande arbetar knappt 20 personer med den internationella verksamheten vars omsättning i år beräknas till 55 miljoner SEK. Chefen har personal- och budgetansvar och rapporterar till Fojos verksamhetschef.

Tjänsten är för närvarande baserad i Kalmar och innebär mellan 60 och 100 resdagar per år.
Tjänsten förutsätter närvaro i Fojos olika arbetsmiljöer, såväl i Kalmar och Stockholm som på de regionala projektkontoren och i övriga länder där vi har våra partners.

Krav
– Relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet från arbetslivet
– Flerårig erfarenhet av att arbeta inom internationellt utvecklingssamarbete.
– Gedigen erfarenhet av att leda projektorganisationer.
– Framgångsrik erfarenhet från att verka i internationella miljöer.
-Mycket god förmåga att företräda verksamheten bl.a. via publika framträdanden.
– Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
– Tidigare personal- och budgetansvar på likartad eller högre nivå.
- Förhandlingsvana

Meriterande
– Andra språk än svenska och engelska
– Yrkeserfarenhet från mediesektorn

Chefsuppdraget gäller för fyra år, med möjlighet till förlängning.
Registerkontroll kommer att genomföras.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Fojo med Experis. Tjänsten söker du via ansökningslänken här
Sista ansökningsdag är 21 augusti.

Intervjuer och urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Experis, Magnus Hallberg på telefon 070 – 377 46 18.

 FOJO LNU LOGO Square WhiteManpower Logo

Views?

Views? Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. with us!


Fojo on Twitter

Fojo International

@fergb Hi. Coming to London 25-26 Sep. Setting up fact checking hub in Sweden. Would like to meet you. Do you have time?

by Fojo International

Fojo on Facebook


Phone: +46 (0) 480 44 64 00 Address: Linnéuniversitetet, fojo, 391 82 Kalmar, Sweden Visiting Address: Gröndalsvägen 19, 392 36 Kalmar, Sweden Email: fojoinfo@lnu.se